Penészmentesítés folyamata

Ózonos penészmentesítés – Vegyszermentes tisztítás, környezetbarát tartós  megoldás!

Penészes falak, dohos szag, ablakon csorgó pára – ezek nem csupán kellemetlen esztétikai problémák, de komoly egészségügyi gondok forrásai is.

Sok mindent kipróbált már a penész és dohos szag eltüntetésre, de csak ideiglenesen nyújtottak rövid távú megoldást?

Falra fújható sprayk, betétes vagy tablettás párátlanítók, drága párafalók – az eredmény általában mindig ugyanaz: a penész nem tűnt el!

Létezik valóban hatékony és végleges megoldás a penész és a vele járó kellemetlenségek megszűntetésére?

Van egy jó hírünk: ezek a problémák egy csapásra megszűntethetők!

Csúcstechnológiájú fertőtlenítés káros vegyszerek nélkül!

Az ózonos penészmentesítés jelenleg a legkíméletesebb és leghatékonyabb módja a penészgombák elpusztításának. Az ózonos tisztító kezelések hatékonysága kiemelkedő, ezt támasztják alá az eljárás során kapott biológiai mérőszámok is.

Az ózonos penészmentesítő kezelés hatására a falakon, használati tárgyakon és a levegőben lévő penészgomba spórák is maradéktalanul elpusztulnak.

Figyelem! Az ózonos penészmentesítő kezelés optikailag nem tünteti el a penész okozta elszíneződést, ezért a kezelés után javasolt a falfelület esztétikai festése!

Mi szükséges egy ózonos penészmentesítéshez?

Szerencsére semmilyen előkészület nem szükséges, minden bútor vagy egyéb tárgy maradhat a helyén.

Mennyi időt vesz igénybe egy ózonos penészmentesítés?

A fertőtlenítő kezelés rövid ideig tart, a hatása ellenben nagyon sokáig érezhető. A helyiség méretétől és a penész terjedelmétől függően egy ózonos fertőtlenítő kezelés minimum fél órát, maximum 2 órát vesz igénybe.

Mi történik az ózonos penészmentesítés hatására?

A fertőtleníteni kívánt helyiség légterébe egy ipari ózongenerátor készülék segítségével magas koncentrációjú gáz kerül a légtérbe. Ez a légnemű, tiszta anyag erősebb bármely fertőtlenítő hatású szernél beleértve a klórt is.

A kezelés hatására a penészgombák képtelenek tovább szaporodni. Az ózonos fertőtlenítő kezelés hatására a penészes felületeken és a levegőben lévő penészspórák azonnal elpusztulnak. Ezt követően az elhalt penésztelepek már könnyűszerrel újra festhetők, tisztíthatók.

Mennyire biztonságos az Ózonos penészmentesítés?

Az ózonos tisztító kezelés teljes egészében környezetbarát, mivel 100%-ban vegyszermentes. Mivel a fertőtlenítő kezelés végén a felhasznált ózon teljes egészében vissza alakul oxigénné, így a belső tér levegője akár szellőztetés nélkül is azonnal használható.

Mitől keletkezhet penész az otthonában?

A magas páratartalom kedvező táptalaja a penészgombák elszaporodásának. Minden lakótérnek megvan az ideális hőmérséklete és megfelelő páratartalma. Köztudott, hogy a 60-70% feletti páratartalom már kedvező feltétele a penész kialakulásának. Ha túl nagy a páratartalom javasolt a páramentesítő használata, amivel jelentős mennyiségű folyadék gyűjthető össze.

A rossz szellőzés, a túlságosan szigetelő műanyag nyílászárók, a falak rossz szelőzése szintén forrásai a penész kialakulásának.

Mi okozza a kellemetlen dohos szagot?

A dohos szag forrása levegőben lévő penészgomba spóráktól ered.

Figyelem: minél erősebb a kellemetlen szag, annál szennyezettebb a helyiség levegője!

Az ózonos penészmentesítés a kellemetlen dohos szagokat is megszűnteti, visszaállítva a lakótér egészséges klímáját. Ezzel hozzájárulva az immunrendszer és a légzőszervek egészséges működéshez.

Mire figyeljünk, ha már a penész mindennapi vendége lett otthonunknak?

A magas egészségügyi kockázat mellett figyeljünk bútoraink, napi használati tárgyaink tisztaságára is. Sajnos a penészgombák gyakran olyan helyeken is megtelepedhetnek, ahol elsőre kevésbé észrevehetőek, mint például az ágyak, szekrények, a szekrényben tartott ruhaneműk, textíliák, könyvek vagy háztartási eszközök mögött.

Milyen tünetei lehetnek a penészgomba okozta betegségeknek?

A penészgombák szálló spórái a levegőből belélegezve az arra érzékenyeknél irritációt, allergiát okoznak. A téli időszakban szálló gomba spórák az influenzához hasonló tüneteket okozhatnak. Az orrfolyás tüsszögés, köhögés, éjszaki orrdugulás mellett olyan komoly betegségek is kialakulhatnak, mint az asztma, a tüdő és arcüreg gyulladás, légúti betegségek vagy a szív és érrendszert, a csontokat, ízületeket, valamint a bőrt érintő problémák. Az allergén megbetegedések mellett a jelentősen legyengült immunrendszer más egyéb betegségekre is fogékonnyá lehet. Szélsőséges esetben súlyos tüdő károsodás esetén halálhoz is vezethet.

Előzze meg, hogy Ön vagy bármely családtagja a penészgomba okozta betegségek áldozatává váljon!

PENÉSZMENTESÍTÉS ÉS FERTŐTLENÍTÉS AZ ÓZON EREJÉVEL!

Most 30% kedvezménnyel és ajándék páraszint mérő készülékkel kedveskedünk!
Hívja bizalommal telefonszámunkat