Penészmentesítés folyamata

Ózonos penészmentesítés – Vegyszermentes tisztítás, környezetbarát tartós  megoldás!

Penészes falak, dohos szag, ablakon csorgó pára – ezek nem csupán kellemetlen esztétikai problémák, de komoly egészségügyi gondok forrásai is.

Sok mindent kipróbált már a penész és dohos szag eltüntetésre, de csak ideiglenesen nyújtottak rövid távú megoldást?

Falra fújható sprayk, betétes vagy tablettás párátlanítók, drága párafalók – az eredmény általában mindig ugyanaz: a penész nem tűnt el!

Létezik valóban hatékony és végleges megoldás a penész és a vele járó kellemetlenségek megszűntetésére?

Van egy jó hírünk: ezek a problémák egy csapásra megszűntethetők!

Csúcstechnológiájú fertőtlenítés káros vegyszerek nélkül!

Az Ózonos penészmentesítés jelenleg a legkíméletesebb és leghatékonyabb módja a penészgombák elpusztításának. Az ózonos tisztító kezelések hatékonysága kiemelkedő, ezt támasztják alá az eljárás során kapott biológiai mérőszámok is.

Az ózonos penészmentesítő kezelés hatására nem csupán a szemmel látható penész réteg tűnik el, de a penész szaporodásának okát, a penészgomba spórákat is megsemmisíti a falakon és a levegőben egyaránt.

Mi szükséges egy ózonos penészmentesítéshez?

Szerencsére semmilyen előkészület nem szükséges, minden bútor vagy egyéb tárgy maradhat a helyén.

Mennyi időt vesz igénybe egy ózonos penészmentesítés?

A fertőtlenítő kezelés rövid ideig tart, a hatása ellenben nagyon sokáig érezhető. A helyiség méretétől és a penész terjedelmétől függően egy ózonos fertőtlenítő kezelés minimum fél órát, maximum 2 órát vesz igénybe.

Mi történik az ózonos penészmentesítés hatására?

A fertőtleníteni kívánt helyiség légterébe egy ipari ózongenerátor készülék segítségével magas koncentrációjú gáz kerül a légtérbe. Ez a légnemű, tiszta anyag erősebb bármely fertőtlenítő hatású szernél beleértve a klórt is.

A kezelés hatására a penészgombák képtelenek tovább szaporodni. Az ózonos fertőtlenítő kezelés hatására a szemmel látható penészes felületeken található spórák azonnal elpusztulnak és kifehérednek. Ezt követően az elhalt penésztelepek már könnyűszerrel tisztíthatók, lemoshatók.

Mennyire biztonságos az Ózonos penészmentesítés?

Az ózonos tisztító kezelés teljes egészében környezetbarát, mivel 100%-ban vegyszermentes. Mivel a fertőtlenítő kezelés végén a felhasznált ózon teljes egészében vissza alakul oxigénné, így a belső tér levegője akár szellőztetés nélkül is azonnal használható.

Mitől keletkezhet penész az otthonában?

A magas páratartalom kedvező táptalaja a penészgombák elszaporodásának. Minden lakótérnek megvan az ideális hőmérséklete és megfelelő páratartalma. Köztudott, hogy a 60-70% feletti páratartalom már kedvező feltétele a penész kialakulásának. Ha túl nagy a páratartalom javasolt a páramentesítő használata, amivel jelentős mennyiségű folyadék gyűjthető össze.

A rossz szellőzés, a túlságosan szigetelő műanyag nyílászárók, a falak rossz szelőzése szintén forrásai a penész kialakulásának.

Mi okozza a kellemetlen dohos szagot?

A dohos szag forrása levegőben lévő penészgomba spóráktól ered.

Figyelem: minél erősebb a kellemetlen szag, annál szennyezettebb a helyiség levegője!

Az ózonos penészmentesítés a kellemetlen dohos szagokat is megszűnteti, visszaállítva a lakótér egészséges klímáját. Ezzel hozzájárulva az immunrendszer és a légzőszervek egészséges működéshez.

Mire figyeljünk, ha már a penész mindennapi vendége lett otthonunknak?

A magas egészségügyi kockázat mellett figyeljünk bútoraink, napi használati tárgyaink tisztaságára is. Sajnos a penészgombák gyakran olyan helyeken is megtelepedhetnek, ahol elsőre kevésbé észrevehetőek, mint például az ágyak, szekrények, a szekrényben tartott ruhaneműk, textíliák, könyvek vagy háztartási eszközök mögött.

Milyen tünetei lehetnek a penészgomba okozta betegségeknek?

A penészgombák szálló spórái a levegőből belélegezve az arra érzékenyeknél irritációt, allergiát okoznak. A téli időszakban szálló gomba spórák az influenzához hasonló tüneteket okozhatnak. Az orrfolyás tüsszögés, köhögés, éjszaki orrdugulás mellett olyan komoly betegségek is kialakulhatnak, mint az asztma, a tüdő és arcüreg gyulladás, légúti betegségek vagy a szív és érrendszert, a csontokat, ízületeket, valamint a bőrt érintő problémák. Az allergén megbetegedések mellett a jelentősen legyengült immunrendszer más egyéb betegségekre is fogékonnyá lehet. Szélsőséges esetben súlyos tüdő károsodás esetén halálhoz is vezethet.

Előzze meg, hogy Ön vagy bármely családtagja a penészgomba okozta betegségek áldozatává váljon!

PENÉSZMENTESÍTÉS ÉS FERTŐTLENÍTÉS AZ ÓZON EREJÉVEL!

Most 30% kedvezménnyel és ajándék páraszint mérő készülékkel kedveskedünk!
Hívja bizalommal telefonszámunkat