Hőkamerás vizsgálat

Hőkamerás vizsgálat – A nagysikerű 2 fázisú penészmentesítő programunkat egy újabb technológiai újítással, a hőkamerás vizsgálattal bővítettük!

Már vizuálisan is láthatja otthonában azokat a hőhídakat, amik a folyamatos penészesedésért felelősek!

A Magyarországon egyedülálló 3 fázisú penészmentesítő programunkkal és a személyre szabott javaslatainkkal végleg megszabadulhat a penész okozta kellemetlenségektől!

GARANCIA: a műszeres méréseink eredményei alapján összeállított személyre szabott javaslataink folyamatos betartásával a penész gondok garantáltan véglegesen megszüntethetők!

Testo 883 hőkamerás vizsgálat
Testo 883 hőkamerás vizsgálat

Milyen esetekben javasoljuk a hőkamerás vizsgálatot?

 1. Penészmegelőzés céljából
  Falnedvesség vizsgálat, falhőmérséklet mérés céljából, hogy a penésznek esélye se legyen kialakulni.
  Lakásfelújítás előtt és után szintén javasoljuk a hőkamerás vizsgálat elvégzését, hiszen sok esetben a rosszul záródó nyílászárók vagy az elavult szigetelés miatt, más esetben pedig éppen a külső szigetelés, a kicserélt nyílászárók vagy a frissen festett falak után gyakori, hogy a felesleges pára penészesedést okoz.
 2. A meglévő penészproblémák végleges megszűntetésére
  Az optimális páratartalom meghatározására, a hőhidak kiküszöbölésére a penész okának végleges felszámolása érdekében.
  Amikor már kialakult a penész sokszor nagyon nehéz megtalálni a kiváltó okot. A műszeres mérések eredményei nem hazudnak: azonnal képesek megmutatni hol van a probléma forrása. A penészesedést KIZÁRÓLAG ezen kiváltó okok kiküszöbölése után lehetséges megszűntetni.
 3. Ingatlandiagnosztikai vizsgálat céljából
  • ingatlan eladás előtt,
  • ingatlan vásárlás előtt,
  • albérlet kiadás előtt,
  • albérletbe vétel előtt.

Amennyiben szeretné elkerülni a vitás jogi helyzeteket mikor, kinek a hibájából alakult ki az ingatlanban a penész.
Sajnos manapság egyre hallani arról, hogy akár egy megvásárolt vagy egy bérbeadott ingatlanban penészt fedeztek fel. Érdemes elejét venni a vitás helyzeteknek és akár eladás vagy vétel, akár bérbeadás vagy bérbevétel előtt csináltatni egy penészfeltáró hőkamerás vizsgálatot.

ÉRDEKEL A HŐKAMERÁS VIZSGÁLAT, INGYENES KONZULTÁCIÓT KÉREK!

A hőkamerás vizsgálat szerepe a penész végleges felszámolásában
A helyszíni felmérés alkalmával az ipari hőkamerás vizsgálattal vizuálisan is szemléltetni tudjuk hol vannak azok a konkrét hőhidak, ahol kicsapódik a harmatponti pára. A hőkamerás vizsgálat mellett párhuzamosan használjuk a Testo Smart Probes mérőeszközünket is, amivel a helyiség és a falak pontos hőmérsékletét és páratartalmát is meg tudjuk mérni. Hogy teljes legyen a paletta a falnedvességet az ugyancsak Testo márkájú falnedvességmérővel mérjük. Ennek mérőeszköznek az előnye, hogy roncsolásmentesen 5 cm mélyen méri a fal szerkezetét és annak nedvesség tartalmát. Ilyen adatok mellett már pontosan kiolvasható a harmatponti táblázatból, hogy az adott hőmérséklet és páratartalom mellett hány fokos falhőmérsékletnél csapódik ki a pára az adott falfelületen. A hőkamera felvételein egyszerre látszik a hideg és a meleg felület. A narancssárga, sárga színű a melegebb falfelületek színe, kék és sötétkék színben láthatók a hideg, hűvös felületek. A kapott értékek és a harmatponti táblázatban látható számok alapján már mindenkinek a helyi körülmények figyelembevételével tudunk személyre szabottan javaslatot adni arra, hogy az adott helyiségben ne csapódjon le a falakon felesleges pára és ne keletkezzen folyamatosan penész.

A hőhíd és a penész kapcsolata
A hőhídról már valószínűleg mindenki hallott, de kevesen tudják, hogy valójában mekkora szerepe van a penész kialakulásában. Sajnos bármennyire is igyekszünk megszűntetni az otthonunkban lévő penészesedést addig, még hőhíd van a lakás bármely pontján szinte lehetetlen küldetésnek minősül. A hőhidak egyik leggyakoribb előfordulási helyei azokban a sarkokban és zugokban találhatók, ahol a falhőmérséklet drasztikusan az optimális alá süllyed. A sarkokon és zugokon túl természetesen akár teljes falfelületeken is mérhetők hőhidak. A hőhidas felületek hőmérséklete mindig jóval alacsonyabb, mint a többi felület. Az ilyen helyeken a túl magas harmatponti hőmérséklet és a folyamatos páralecsapódás miatt keletkezett nedvességben a penészspórák könnyűszerrel képesek szaporodni, majd tovább terjedni.

A penész végleges megszűntetése 3 lépésben a hőkamerás vizsgálat segítségével:

 1. Penészesedés okának felderítése
  Hőhidak bevizsgálása hőkamerás diagnosztikai vizsgálattal, Testo Smart Probes és Testo mérőeszközkkel.
 2. Végleges penész spóra mentesítés, tisztítás, fertőtlenítés
  A fertőzöttségtől és penészvastagságtól függően ózongenerátorral, hidegködös generátorral és a 100%-ban lebomló bio fertőtlenítővel, a HigénPRO-val.
 3. A kiváltó okok megszűntetése
  Konkrét, személyre szabott javaslatcsomag összeállítása a hőmérsékletre, páraszintre vonatkozólag.
SZERETNÉK VÉGLEG MEGSZABADULNI A PENÉSZTŐL, INGYENES KONZULTÁCIÓT KÉREK!

PENÉSZMENTESÍTÉS ÉS FERTŐTLENÍTÉS AZ ÓZON EREJÉVEL!

Amennyiben szolgáltatásunkkal kapcsolatos kérdése van és információra lenne szüksége, kérjük hívja bizalommal telefonszámunkat