Szívből jövő segítség

Mert segíteni jó – Kollinger Szabolcs története

Munkánk során már számtalan különleges helyzettel találtuk szemben magunkat. Különleges emberekkel, a legkülönfélébb élethelyzetekkel találkozunk nap mint nap. Minden történet egyedi, de talán eddig mind közül az egyik legkedvesebb történet ez volt. Hogy miért volt éppen ez számunkra ennyire kedves? Mert talán még soha nem örültünk ennyire, hogy segíthettünk.

Amikor egy reménytelennek tűnő problémával állunk szemben, sokszor nem is hinnénk, hogy a segítség honnan érkezik.

Véletlenek nincsenek – szokták mondani. Vagy talán mégis?

Kollinger Szabolcs
Kollinger Szabolcs

2022. februárjában egy üzenet érkezett az OzoneCleanig.hu facebook oldalára a következő üzenettel:

„Segíts neki kérlek!”

Alatta egy link, amin egy fiatal férfi, Kollinger Szabolcs kért segítséget a saját facebookos oldalán keresztül a már hosszú ideje tartó penész elleni küzdelmében:

„Penésszel küzdünk, kérlek segítsetek!”

A nem mindennapi körülmények között élő fiatalember és párja már régóta próbált megszabadulni a lakásukban eluralkodó penésztől, sajnos sikertelenül. Hogy miért nem mindennapi?

Szabolcs négy végtag hiányossággal született, így azok a hétköznapi feladatok, amik másnak természetesnek tűnnek, számára kihívást jelenthetnek. A bejegyzést olvasva mi sem volt természetesebb, egyből írtam is Szabolcs posztjához ahol felajánlottam, mivel cégünk penészmentesítésre szakosodott (ezen belül is a végleges penészmentesítésre) nagyon szívesen segítünk – természetesen ingyen és bérmentve – megoldani a régóta húzódó penész gondokat.

Az első beszélgetés

Az online beszélgetést telefonos egyeztetés követte. Egyeztettünk a helyszínnel, az időponttal kapcsolatban és bátran mondhatom, hogy mindketten izgatottan vártuk a napot, amikor végre a tettek mezejére léphetünk és beválthatjuk ígéretünket, elkezdhetjük a többlépcsős végleges penészmentesítést.

Az első találkozás napja

A megbeszélt időpontban a helyszínre érkeztem. Szabolcs már első látásra egy végtelenül szimpatikus, kedves srác benyomását keltette. Mesélt magáról, a párjáról, az életükről és természetesen a penészről, ami nagyon megkeserítette a napjaikat. Elmondása szerint sok mindennel próbálták már felszámolni a penésztelepeket, de sajnos sikertelenül. Ecet, teafaolaj, különböző lemosószerek és smirglipapír is szerepelt a listán. Az, hogy ezek a házi praktikák nem oldották meg a penész problémát egyáltalán nem csodálkozom. Talán az információ hiánya, talán a „segíts magadon isten is megsegít” szemlélet az oka, de elsőre kivétel nélkül minden ügyfelünk megpróbálkozott önerőből végezni a penésszel. Sajnos a házi praktikákkal és a bolti falra fújható penész „eltüntető” spray-kkel véglegesen nem nyerhetünk csatát a makacs betolakodók ellen. Sőt, csak rontunk a helyzeten és ennek a következménye az egyre jobban terjedő penész lesz. Hiába fújjuk, mossuk vagy kaparjuk őket azzal csak megbolygatjuk a penésztelepeket és még gyorsabban fognak szaporodni. Ez a látvány fogadott a lakásban is. Egy alapos helyszíni felmérést követően egyből látszottak a makacs penésztelepek a padlótól egészen a plafonig terjedően. És ezek „csak” a látható penészes felületek voltak. A látvány mellett érezhető volt a jellegzetes dohos szag is, nem is beszélve a levegőben és a bútorokon lévő láthatatlan penészspórákról, amik folyamatosan mérgezték Szabolcsékat.

A műszeres mérés – a probléma feltárása

TESTO SMART PROBES penészjelző
TESTO SMART PROBES penészjelző

Akkor kezdjünk is hozzá, induljon a műszeres vizsgálat! Munkánk során a műszeres mérésre az egyedülálló TESTO SMART PROBES okos eszközt használjuk. A mérőeszköz segítségével kapott adatokat minden esetben összevetjük a harmatpont táblázatban szereplő adatokkal.
A harmatponti táblázat alapján már konkrétan meghatározható a helyiség páratartalma és a harmatponti párakicsapódás mértéke is.

A műszeres bevizsgálást követően egyértelműen megállapítható volt, hogy a penészspórák már alaposan szétszóródtak a lakásban lévő bútorokra, használati tárgyakra is.
Itt emelném ki a penész egészségkárosító hatását, amit sajnos Szabolcs elmondása szerint már ők is megtapasztaltak a különböző allergiás tünetek formájában. Ez rendkívül aggasztó, hiszen a penészspórák igen komoly, akár halálos kimenetelű megbetegedéshez is vezethetnek.

Első lépés – páraszintmérő készülék elhelyezése

A műszeres mérést követően átbeszéltük, hogy mi vezethetett a penésztelepek kialakulásához. Ez a kiváltó ok nem más, mint a túl magas páratartalom. Szabolcs elmondása szerint a napi teendők, mint a főzés, ruhaszárítás lehetett az oka annak, hogy a lakásukban megjelenhetett a penész.

Bresser-73274 penészedés riasztó higrométer
Bresser-73274 penészedés riasztó higrométer

Első lépésként egy BRESSER páraszintmérő készüléket adtam Szabolcsnak, amivel innentől kezdve ők is ellenőrizhetik az aktuális páraszintet.
Ennek a készüléknek számos előnyös tulajdonága mellett a legkiemelkedőbb az, hogy hangjelzéssel működő penészriasztóval rendelkezik. Ez gyakorlatilag azt jelenti, ha nem is figyeljük folyamatosan a készüléken megjelenő értékeket, az az optimális szinttől eltérő érték esetén azonnal hanggal jelzi a problémát.
Mint ahogy minden esetben, most is próbáltam a lehető legtöbb és leghasznosabb infót átadni, mi is az az optimális páraszint, mért fontos megtartani, milyen funkciók találhatók a készüléken és hogyan használják azt a jövőben.
Bár a páraszintmérő kihelyezésével a penész még nem tűnt el a lakásból, de már így is láttam Szabolcs arcán az örömöt. Azt az örömöt, hogy van remény arra, hogy véglegesen megszabadulhatnak a penésztől.

Végre kezdődhet a munka – a végleges megoldás I. fázisa

Higen99-ipari-fertotlenito-es-tisztitoszer
HIGÉN+99 Ipari fertőtlenítő- és tisztítószer koncentrátum

A kétfázisú penészmentesítés első lépéseként egy nagy teljesítményű, ultrahangos hideg ködös párásító berendezést használtam.
A hideg ködös párásítóba a HIGÉN+99 ipari bio fertőtlenítőszer koncentrátumot töltöttem.
Az ultrahangos hidegpárásító segítségével egyszerűen és biztonságosan juttatható a légtérbe a HIGÉN+99 környezetbarát fertőtlenítőszer. A párásítóban lévő fertőtlenítő folyadékot egy ultrahangon rezgő lapocska porlasztja finom köddé. Ez a fertőtlenítővel dúsított köd azonnal elkeveredik a helyiség levegőjével és 100 %-ban elpusztítja a légtérben lévő gombákat, vírusokat és baktériumokat. A jó hír az, hogy ez az anyag azonnal lebomlik, nem káros az élőlényekre, mivel egy 100 %-ban szervezetazonos hatóanyagból a hipoklórossavból áll.

A végleges megoldás II. fázisa

A hidegködös párásító + HIGÉN+99 verhetetlen párosa után jöhet a „végső megsemmisítés fegyvere”.

Mobilsept MHR-40 ózongenerátor
Mobilsept MHR-40 ózongenerátor

Még az előző páros a levegőben tud nagyot alkotni, addig a nagy teljesítményű ipari ózongenerátor készülékeink megsemmisítik a bútorokon, tárgyakon megbúvó teljes penészspóra hadat. És jöhet a hab a tortára: az ózongenerátor a levegőből nyert tiszta ózon segítségével megszűnteti a nemkívánatos szagokat, mint például a dohos penész szagát vagy a lakás használatából eredő konyhai, étel és egyéb szagokat is. A működési idő lejárta után friss, tiszta levegőjű lakást kapunk. Így gyakorlatilag a kör bezárult: a penészspórák földön és levegőben is végleg megsemmisülnek!
Itt szeretném elmondani, hogy a 2 fázisú penészmentesítő eljárásunk ismertetésekor Szabolcsnak elmondtam, hogy a folyamatok alatt a lakásban TILOS tartózkodni. Az ózongenerátoros kezelés előtt a lakásból kihoztuk a növényeket is, mivel ez idő alatt a helyiségekben semmilyen élőlény – beleérte növényt, állatot és embert – nem tartózkodhat. A kezelés végén lakótértől függően 30-50 perces szellőztetés szükséges, hogy a még le nem bomlott tiszta ózont ki lehessen szellőztetni a légtérből.

Újabb segítség a láthatáron!

Megtörtént a 2 fázisú penészmentesítés, Szabolcsék nagy örömére a lakás ragyogóan tiszta, friss illatú és penészspóra mentes lett! Az optimális feltételek hosszú távon történő megőrzéséhez ilyenkor szoktam javasolni párátlanító berendezés beszerzését.

Fisher F-DRY301AE4 párátlanító
Fisher F-DRY301AE4 párátlanító

Tárgyalásba kezdtem egyik üzleti partneremmel a Colombus Klíma értékesítő Kft-vel. A megbeszélések eredményeképp a Fisher Klímák magyarországi forgalmazója részérő nagyon pozitív volt a hozzáállás.
Ennek eredményeképp néhány nap múlva rendelkezésünkre bocsájtottak egy Fisher 30 l-es páramentesítő készüléket. Amit még egyszer utólag is köszönünk a cég vezetőinek. Nagyon megható volt látni, hogy bizony vannak még olyanok, akik önzetlenül, pusztán segítő szándékkal hajlandók egy jószándékú kezdeményezés mögé állni és segíteni. Alig vártam, hogy Szabolcsnak is elújságolhassam a jó hírt. Ezt követően a páramentesítő kapcsán újabb időpontot egyeztettünk.

Megérkezett a páramentesítő!

Néhány nap múlva ismét találkoztunk Szabolcsék lakásán. Mindketten nagyon boldogok és elégedettek voltak, hogy végre egy tiszta, penészmentes otthonba térhetnek haza nap mint nap. A sokszoros örömujjongást követően rátértünk jövetelem céljára: a Fisher párátlanító berendezésre.

Megérkezett a Fisher párátlanító berendezés
Megérkezett a Fisher párátlanító berendezés

Mint ahogy minden esetben, most is egy „gyorstalpaló mini tanfolyam” keretében bemutattam nekik, hogy működik a készülék, mire figyeljenek oda használat közben, mikor kapcsolják be, hogyan ellenőrizzék a számokat.

Okos eszköz okos srácoknak!

A Fisher párátlanító készülék beüzemelése után néhány órával Szabolcs is meglepett egy jó hírrel: egy telefonra letölthető applikáció segítségével az egyébként wifi modullal szerelt párátlanítót okos eszközzé „varázsolta”. Így az otthonától távolról, hangvezérléssel is tudja vezérelni a készüléket.

Minden jó, ha a vége jó!

Azt mondják, hogy minden jó, ha a vége jó. És bátran kijelenthetem, hogy ez a történet happy end-el végződött. Ennek a kedves, fiatal párnak öröm volt segíteni. Bevallom őszintén én is sokat tanultam tőlük, hiszen ahogy mondani szokás minden találkozás felér egy újabb tapasztalással. Hogy mi volt a legjobb az egészben? Természetesen az, ahogy örömöt és boldogságot láttam azoknak az embereknek az arcán, akik néhány nappal korábban még kétségbe esetten kértek segítséget egy számukra megoldhatatlannak tűnő probléma kapcsán.

Jöjjön a ráadás!

És itt még mindig nincs vége a történetnek: azon élmény kapcsán, hogy mekkora örömöt szereztünk Szabolcséknak, elindítunk egy „Szívből jövő segítség” nevű programot. Ennek a segítő akciónak a keretén belül havonta egy rászoruló családnak fogunk segíteni, megoldani a penésszel kapcsolatos problémáját ózonos penészmentesítő eljárás keretében.

Szabolccsal a Fisher párátlanító berendezés mellett
Szabolccsal a Fisher párátlanító berendezés mellett

Amennyiben ismer olyan nehéz körülmények között élő családot, akiknek szüksége lehet segítségre a penész elleni küzdelemben, írja meg nekünk itt!

Kövessen minket Ön is a Facebookon, ahol a penésszel és a penészmentesítéssel kapcsolatos posztjaink mellett közzé tesszük azok történetét is, akiknek a „Szívből jövő segítség” program keretében segíthettünk!

PENÉSZMENTESÍTÉS ÉS FERTŐTLENÍTÉS AZ ÓZON EREJÉVEL!

Amennyiben szolgáltatásunkkal kapcsolatos kérdése van és információra lenne szüksége, kérjük hívja bizalommal telefonszámunkat